Executive search

Mer än en vanlig rekrytering
Kontakta oss Sök jobb

Mer än någonsin ställs höga krav på våra ledare att skapa en miljö och kultur för prestation och välmående i organisationer över tid.

Valegro har kunskapen, erfarenheten och nätverket för att ta fram rätt kandidater i rekryteringen av er nya VD eller annan nyckelperson. Vi är också ett givet bollplank för ägare, styrelser och ledningsgrupper för att lyckas med både förarbetet till rekryteringen, den konkreta rekryteringsprocessen och vidare att ”onboarda” er nya ledare.

Våra rekryteringar startar alltid med att leda våra kunder genom processen att analysera nuläget, behovet och framtida mål och visioner. Med anledning av att vi har egen erfarenhet av såväl styrelse- som ledningsgruppsarbete samt att rekrytera ledare under många så har vi svar på många frågor som man ställer sig under den här resan. Tillsammans kommer vi att sätta ihop en kravspecifikation som vi arbetar efter när vi tar fram kandidater. Vårt kandidatnätverk är stort. Vi har över 4000 kandidater i vårt nätverk där de flesta är i ledande positioner.

Vårt mål under rekryteringsresan är att vara en starkt bidragande part till att vår kund och kandidat når sina mål och visioner. Kunden genom tillväxt och lönsamhet. Kandidaten genom karriär och utveckling. För varje rekrytering ser vi till att skräddarsy vårt erbjudande för att lyckas maximalt. Vi har en hel arsenal av testverktyg, metoder och undersökningar som vi kan använda oss av i de fall vi ser att vi har nytta av dessa. Vidare finns expertkompetenser i vårt nätverk som vi tar in emellanåt i form av advokat, psykolog, branschexpert osv.

I våra VD- rekryteringar erbjuder vi alltid en s.k. BPI Suvey för ledningsgruppen i bolaget för att ge vår kund den allra bästa starten på den nya rekryteringen och resan mot nya mål.

Exempel på roller vi tillsatt

  • VD/CEO, COO, Affärsområdeschef, 
  • CFO/Ekonomichef, Redovisningschef, Koncernredovisningschef
  • Försäljningsdirektör, Försäljningschef, Partner account manager
  • Marknadsdirektör, Marknadschef, Kommunikationschef
  • HR-Direktör, HR Chef, Lönechef, Head of Talent
  • Produktchef, Exportchef, Förvaltningschef, Enhetschef
Robert Klatzkow

Headhunter/Adviser
Email: robert@valegro.se
Telefon: 073-530 37 98

 

erika klatzkow
Erika Klatzkow

Headhunter/Adviser
Email: erika.klatzkow@valegro.se
Telefon: 070 412 19 50

Executive search – kravspecifikation

Inom all rekrytering är det centralt med en konkret kravspecifikation och framförallt i en nyckelroll som det vanligtvis handlar om i en executive search.

Teoretisk kompetens
Våra konsulter går igenom vilka teoretiska kunskaper tjänsten kräver. Vilken formell utbildning är ett krav och vad meriterar till just denna nyckelroll. Detta arbete gör vi tillsammans med er som kund.

Personliga egenskaper
Vilka egenskaper behövs på er avdelning för att göra den mer dynamisk och kreativ? Vi går tillsammans med er igenom vilka personliga egenskaper nyckelrollen kräver och vad som är bäst för framtiden.

Sociala egenskaper
Arbetsplatser är väldigt olika och vilka sociala kandidater som passar bäst varierar från företag till företag. En säljchef kanske bör vara mer utåtriktad och social än en redovisningschef. Vi lär känna er och ert företag för att kunna matcha tjänsten mot rätt kandidat.

Vi arbetar alltid proaktivt
Vi tar arbetet med rekrytering på stort allvar – det är ett krävande och tidsödande arbete. En del kandidater som skulle kunna vara intressanta kanske inte söker jobb för tillfället. Därför arbetar vi alltid proaktivt genom att hela tiden träffa nya kandidater. På detta sätt kan vi ofta presentera en kandidat för en tjänst omgående.

Välkomna att kontakta oss på Valegro – experter på executive search!

KONTAKTA OSS