VD /CEO till Zoomability AB (listat på Spotlight)

 

Zoomability, som tillverkar toppmoderna, eldrivna, terränggående fordon inom medicinteknikområdet som främst är lämpade för människor med begränsad fysisk förmåga söker nu en VD. Zoomen är en högkvalitativ svensk produkt som är etablerad på en internationell marknad. Bolaget har en svensk företagsledning som besitter en gedigen industriell erfarenhet med entreprenöriellt och prestigelöst förhållningssätt.
Bolaget står nu redo att expandera och etablera sig på nästa nivå såväl internationellt som inom nya produktsegment. Företaget har en starkt efterfrågad produkt och det finns en stor potential för tillväxt.

Zoomability tar nu hjälp av Valegro att hitta en ny VD som har driv, dokumenterad erfarenhet och kunskap att ta ett bolag med en stark produkt och ett entreprenöriellt team framåt. Företaget är noterat på Spotlight sedan augusti 2019. 

Om Zoomability
Zoomability ABs kommersiella resa startade 2011 med syfte att hjälpa personer som är rullstolsburna att komma ut bortom asfalterade ytor och ut i naturen. Redan 2006 föddes idén och 2009-2010 fick man hjälp från Create Business Incubator i Västerås. Då hade grundarna redan tagit fram en första prototyp av en terränggående fyrhjulsdriven elrullstol och patentsökt konstruktionen – det blev senare Zoom Uphill®.

A Free Mind In Motion blev bolagets ”tag-line”, som idag genomsyrar hela rörelsen. Elrullstolen gör det möjligt för människor som förlorat funktionen i de nedre extremiteterna, nedsatt fysisk förmåga eller aldrig haft förmågan att gå, att ta sig fram på stigar i skog och mark, upp och ner för branta backar och i sand och snö. Detta oavsett årstid eller väder. Att på ett naturligt, fritt och roligt sätt kunna följa med sina nära och kära på skogspromenad är allas rättighet, och vår utgångspunkt. Att se hinder som rena möjligheter ska vara en realitet.

Idag har drygt 900 Zoom Uphill® sålts i 15 olika länder. Största marknaden är USA, följt av Sverige, Nederländerna, Italien, Tyskland och Australien.